Så spelar du Lången

Lången är ett spel som hanteras av Svenska spel, och ingår i den spelform vi brukar kalla betting. Det är en av Svenska spels klassiska spel och har lockat många spelare i flera år. Lången går ut på att man väljer mellan 1 och 10 matcher och sedan förutspår hur de kommer att sluta. De olika utfallen är antingen hemmavinst, oavgjort eller bortavinst, alltså 1, X eller 2. För varje match man spelar på har Svenska Spel satt ett odds. Oddset kan förändras hela tiden fram till matchstart om vissa förutsättningar för matchen ändras. När spelaren har lämnat in sin Långenkupong så är dock oddsen fasta, vilket gör att tidpunkten för inlämningen kan påverka den eventuella vinsten.

Lången och hur du kan spela på nätet

Lången på nätet

Man kan aldrig vinna mer än 300 000 kronor på Lången, även om oddsen för matcherna och insatsen kombinerat överstiger den vinstsumman. Man räknar ut vinstsumman genom att multiplicera alla odds på kupongen med varandra, och sedan multiplicera den summan med insatsen. Lången påminner lite grann om Stryktipset, med det undantaget att man tar med oddset för de olika utfallen i beräkningen. Det finns också flera liknande spel på internet, som inte hanteras av Svenska Spel. Man har givetvis också möjlighet att spela något som liknar Lången på vilken bettingsajt som helst, genom att bara kombinera olika odds med varandra.

För att spela går du bara in på Svenska Spels hemsida och väljer ut dina matcher. Du måste registrera dig och skapa ett spelkonto innan du börjar spela. Du kan också gå in på ett casino eller en spelbutik och fylla i en Långenkupong och lämna in i kassan. Om du gillar sport och betting är Lången ett kul spel som passar bra på helger när man kan följa matcherna på kupongen live. Det är också kul att spela Lången ihop med några kompisar och se vem som prickar in flest rätt.